Site icon Znaki Czasu

Bananowiec z jabłkami

Proponuję jako danie deserowe połączenie bananów i jabłek. Ciasto jest z gatunku tak zwanych ciężkich, a nie puszystych. 
Jest bez cukru, jajek i masła. Dodatek migdałów oraz rodzynek wydobywa słodkość i nadaje mu aromat. 
Ciasto świetnie nadaje się na zdrową przekąskę do pracy i do szkoły.


Składniki


Koszt całkowity: 15,00 zł

Wykonanie

1. Banany i jabłka obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

2. Do startych owoców dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy.

3. Przekładamy do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut. Ciasto po wkłuciu patyczka powinno być suche.

5. Po wystudzeniu jest gotowe do podania.

Smacznego!

IZABELA LEWOSIŃSKA

Exit mobile version