Site icon Znaki Czasu

Ciasto z fasoli

Ciasto jest ekspresowe i pyszne. Może budzić wątpliwości, ponieważ jego głównym składnikiem jest fasola. Nic bardziej mylnego, w strukturze i smaku w ogóle nie przypomina jakiejkolwiek potrawy z fasoli. W dodatku nie ma grama mąki i białego cukru. Fasolę można ugotować samemu w większej ilości i zamrozić w małych porcjach, wtedy zawsze mamy ją pod ręką. Można również skorzystać z fasoli w puszce. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i wygląda atrakcyjnie.


Składniki


Łączny koszt: 20,70 zł

Wykonanie

1. Fasolkę odcedzić z sosu własnego i wsypać do szklanej miski.

2. Następnie dodać obrane banany, jogurt, jajka, karob, ksylitol i amoniak. Wszystko razem dokładnie zmiksować.

3. Pokroić daktyle i migdały, wrzucić do ciasta i dokładnie wymieszać łyżką.

4. Ciasto przełożyć do torownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180°C przez 45 minut.

5. Po przestudzeniu można posypać zmielonym ksylitolem.

Smacznego!

IZABELA LEWOSIŃSKA

Exit mobile version