Bananowiec z jabłkami

47

Proponuję jako danie deserowe połączenie bananów i jabłek. Ciasto jest z gatunku tak zwanych ciężkich, a nie puszystych. 
Jest bez cukru, jajek i masła. Dodatek migdałów oraz rodzynek wydobywa słodkość i nadaje mu aromat. 
Ciasto świetnie nadaje się na zdrową przekąskę do pracy i do szkoły.


Składniki

  • 4 banany średniej wielkości 5,00 zł
  • 2 jabłka 1,00 zł
  • 1 szklanka mąki orkiszowej 1,50 zł
  • ¾ szklanki płatków owsianych 0,50 zł
  • ½ szklanki migdałów pokrojonych 4,00 zł
  • 2 łyki oleju kokosowego 2,50 zł
  • ½ szklanki rodzynek 0,50 zł


Koszt całkowity: 15,00 zł

Wykonanie

1. Banany i jabłka obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

2. Do startych owoców dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy.

3. Przekładamy do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 50 minut. Ciasto po wkłuciu patyczka powinno być suche.

5. Po wystudzeniu jest gotowe do podania.

Smacznego!

IZABELA LEWOSIŃSKA

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj