Kapusta w muszlach

17

Świetna przekąska lub danie obiadowe. W ciągu pół godziny można stworzyć coś oryginalnego i niedrogiego. 
Podawać można na zimno i na gorąco. Smakować będzie i tym mniej, i tym bardziej wymagającym.


Składniki

  • 1 główka kapusty młodej
  • pół kilograma makaronu typu muszle
  • 1 mały pęczek koperku
  • 1 większa cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy

Śmietanka z orzechów

  • 1/3 szklanki orzechów nerkowca
  • 1 szklanka gorącej wody

Całość zmiksować do kremowej konsystencji.


Wykonanie

1. W dużym garnku gotujemy makaron na półtwardo i odcedzamy.

2. Do dużego rondla wsypujemy pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowaną kapustę. Dodajemy olej, sól i dusimy, aż kapusta puści sok (ok. 10 minut).

3. Do podduszonej kapusty dodajemy śmietankę z nerkowców, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.

4. Na koniec dodajemy poszatkowany koperek.

5. Gotowy makron nadziewamy przygotowaną kapustą.

Smacznego!

IZABELA LEWOSIŃSKA

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj