sobota, 11 lipca, 2020
Strona główna Zdrowie Przy stole Pasztet „Delikates”

Pasztet „Delikates”

Wygląda pysznie, smakuje delikatnie, a jego struktura świetnie rozsmarowuje się na chlebie.  Składniki nie są wyszukane, ale dostępne w każdym sklepie.

Dodatek czubrycy nadaje wyjątkowości potrawie poprzez swój lekko ziołowy, delikatny smak. Wystarczy kilka minut na wykonanie „Delikatesu” i mamy fantastyczny pasztet, który zachwyci swoim smakiem.

 Składniki:
1 szklanka pestek słonecznika
1 kostka serka sojowego tofu (180g)
   marynowanego lub zwykłego
1 jajo
1 cebula
sól do smaku
1 łyżka czubrycy zielonej w proszku
Koszt całkowity: 6,80 zł

Wykonanie:

  1. Słonecznik zmielić w młynku na mączkę. Wsypać do wysokiej salaterki, zalać połową szklanki gorącej wody i wymieszać do gładkiej konsystencji.
  2. Po lekkim wystudzeniu dodać do salaterki odsączone tofu, surową pokrojoną cebulę, jajko i przyprawy.
  3. Zmiksować na gładką konsystencję i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą.
  4. Piec w temperaturze 200°C przez 40 minut.

Izabela Lewosińska

Poprzedni artykułWege Bulgur Burger
Następny artykułNie sądźmy przed czasem
- Najnowsze wydanie -

Najnowsze artykuły

Oszustwo o wielu twarzach

Dzisiejszy świat obfituje w oszustwa, kłamstwa, manipulacje, zwiedzenia. Możemy być ich celem, możemy sami ich używać wobec innych, możemy...

Adwentyści — długowieczni ludzie

Przeglądając literaturę z kategorii zdrowia, odżywiania i stylu życia, zauważamy, że często wspomina ona o społeczności adwentystów dnia siódmego. Zamieszkały przez nich region Loma Linda...

Prawo wolności

Wiek XIX przyniósł niespotykany w dziejach rozkwit optymizmu oparty na rozwoju nauki. Ludzie naiwnie uwierzyli, że bieda, przestępczość i choroby wkrótce znikną i zapanuje powszechny pokój. Ale...

Nadzieja na trudne czasy

Już wkrótce dostępny będzie do pobrania audiobook oraz ebook 🙂

Ostatnio komentowane

- Polecamy -